Archives

Limp Bizkit Review Album

Greatest Hitz .:. Limp Bizkit
Universal Music
Pedulikan pasal kontroversi yang ditimbulkan oleh Fred Durst, aku tahu antara korang ramai yang pernah menyukai ngan diorang ni & ramai juga pernah mengganggap diorang sebagai idola. Memang diorang pernah top dengan lagu2nya sehingga ada yang menggunakan khidmat diorang dalam menghasilkan lagu untuk filem. Ni merupakan buah tangan diorang yang terbaru di mana ada antara lagunya mampu memberitahu korang yang diorang juga merupakan antara band terbesar dalam dunia hiburan yang pernah disanjung tinggi & kini jatuh menjunam ke dasar. Di dalamnya penuh dengan lagu yang hampir kesemua lagu menjadi pojaan hati. Album ini memuatkan lagu2 terbaik diorang seperti "Faith", "Nookie", "Break Stuff", "Re-arranged", "N 2 Gether Now", "Take A Look Around", "My Generation", Rollin'", "Behind Blue Eyes" & beberapa lagi. Ianya punya 17 tracks keseluruhannya, di mana 14 lagu koleksi terbaik & 3 lagu yang belum pernah di-released-kan lagi. Lagu baru yang dimaksudkan tu agak berbaloi untuk perdengarkan, ianya; "Why", "Lean On Me" & "Home Sweet Home/Bittersweet Symphony" (merupakan lagu Montley Crue & The Verve yang dimainkan semula).

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

Makan Kawan

Makan Kawan

Ishk... masa aku duk nak membebel ngan korang, tengah musim cuti. Malas tul rasanya nak stay kat opis, tapi tanggungjawab punya pasal aku wat2 rajinkan diri. Apa yang membuatkan aku malas bukanlah pasal kerja yang melambak tu (sebab kerja memang tak pernah tak banyak), tapi ianya terlalu banyak fikirkan pasal hal² dalaman yang berlaku sejak 2 menjak ni. Big things yang aku tensen sangat bila dapat tahu berita KAWAN MAKAN KAWAN. Memang tak sangka tul... orang yang aku anggap kawan dunia akhirat tergamak wat cenggitu. Sebenarnya benda ni bukan kena kat aku pun, tapi tempias la gak (hanyir wooo!!!). Bagero sungguh orang & orang yang angkatannya itu!!! Rasa kesian betul dengan kebodohannya tu, kepandaian yang ada, tapi pilih jalan BODOH. Apara... boleh jalan la lu!!!

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

Bukan CASTELLO Dulu?


Bukan CASTELLO Dulu?

Pada yang pernah dengar nama ni, pasti dah terbayang filem Gerak Khas yang kat dalam tu orang jahatnya bernama CASTELLO. Tapi aku bukan nak cerita pasal mamat yang ada bertatu kat tengkok dia tu, tapi ada sorang lagi mamat yang dilakon orang yang sama, rambut yang sama & perangai yang sama pada mulanya je. Aku tahu, sure ramai yang akan cakap aku ni mesti nak kondem filem orang lagi. Tapi apadahal, aku cuma nak cakap apa yang aku rasa perlu dikongsi, mungkin korang meluat, tapi terfikirkah korang ntah2 ada orang suka, manalah tahu.


Berbalik dengan filem yang aku tengok; CASTELLO, cerita ni bukanlah ada kena mengena dengan watak dalam Gerak Khas, cuma Rosyam cakap dia gunakan karakter ni untuk filem pertama dia ni. Kali ni aku nak point2 apa yang patut korang tahu & aku percaya dengan kata2 aku pasti takkan dapat nak ubah persepsi korang untuk tengok filem depan mata korang sendiri.

Jalan Cerita:
Erm... apa yang nak aku cakap yek. Oklah, cerita ni secara ringkas mengisahkan sorang mamat yang dulu masa muda seludup dadah kat sempadan Siam untuk menampung pendapatan, pastu bla bla bla tangkap cintan, bla bla bla bla bla, kawin, bla bla bla bla seludup dadah balik, bla bla bla bla kantoi ngan otek. Setelah 15 tahun mamat ni yang dah insaf ni pun balik la ke pangkuan keluarga. Tup tup, anak lak wat, hal, pastu kena rogol pastu bla bla bla kecoh bila bini lak terbunuh, in the end cam biasalah, BALAS DENDAM. Ewahhh!!! Korang rasa cam biasa tak ngan jalan cerita cenggini? Olahan jalan cerita takda la menarik sangat jer bagi aku, cuma aku rasa still kira ok la, sebab diorang wat cerita supaya penonton tak pening, tak payah nak fikir & apa yang perlu sedih & amik iktibar jalan cerita. Biasalah kena ada motif pengajaran kan!!

Pelakon:
Bab pelakon, siapa yang tak kenal dengan lakonan Rosyam, pasti ramai yang cakap dia dah tentulah bagus kan. Aku taknak komen lakonan Rosyam, sebab aku tahu dia ni ramai peminat wooo!! Aku cuma nak cakap lakonan Que Haidar ngan pelakon baru Liyana Jasmay (kalau tak silap aku la) sebagai anak kepada Rosyam.

Que Haidar: Aku pernah tengok lakonan dia dalam KL Menjerit 1, yang aku anggap karakter dia tu biasa jer, takda apa yang boleh dipersembangkan. Pastu aku tengok karakter dia dalam filem ROCK lak di mana pada mulanya aku cam takut gak dia tak berjaya wat watak rockers kelakar. Tapi jangkaan aku meleset, dia memang boleh bawak (malah lebih baik dari hero dalam filem tu). Kini karakter tokan yang kerek nak mampus, dahlah guna nama Sepet, memang best. Well done!!
Liyana Jasmay: Aku agak terkejut gak la ngan minah ni, watak yang dia bawak memang menjadi. Rosyam ada cakap ngan aku yang dia ni dari kecik dah pernah berlakon, tapi ntah kenapa aku tak perasan lak ngan dia. Mungkin cerita yang dilakonkan tu hampeh kot. Aku suka tul part dia tengah ketagih dadah, memang naik mood ketagih. Pun aku nak cakap, tahniah kat dia. Boleh ganti Ellie Suriati kot 1 day nanti. Hehehe..
Zain Ruffedge: Pada mulanya aku nak tergelak gak bila dengar dia jadi Rosyam masa memuda. Tapi bila dah tengok, aku cakap "eh... mamat ni cam Rosyam siot!!" Korang jangan aku cakap pasal muka lak, tapi karakter CASTELLO yang dia bawak tu agak menjadi gak la. Kira oklah kan untuk orang baru dalam dunia filem.


Aksi:
Filem ni apa yang aku diberitahu oleh Rosyam ngan Bade, bukanlah aksi sepenuhnya, ianya merupakan sebuah filem aksi drama. Diorang pun takut kalau ada orang target filem ni penuh ngan gasak. Tapi aku nak cakap lagi sekali ianya BUKAN. So aku komen sikit jer.

Gaduh: Bab gaduh, walaupun cam ada yang tak kena tapi dengan muka Rosyam yang nampak selamba bergaduh tu aku kira bagus la gak. Takda lagi aksi pelakon utama yang pukul orang tapi tutup mata. Apanya gengster daaaa.

Kejar Mengejar: Uish... masa bab ni terasa cam cerita Gengster siot. Cuma dilakukan pada waktu SIANG. Aku ulangi, waktu siang. Ishkk... time tu bukan ke KL penuh ngan polis trafik?

Something New: Korang pernah tak tengok filem melayu yang aksinya gunakan background sungai klang or gombak? Haa.. jangan memain, dalam filem ni ada aksi kejar mengejar pakai jet ski kat sungai tu siot. But end-up aksi tu, aku malas nak cakap, menyedihkan.

Tergolek: Banyak gak scene tergelebak ni, ada yang dari atas bumbung kereta & yang paling banyak mat rempit skuter (aku tak tahu apa tujuan part ni dimasukkan) tergolek dog tak pasal2.

Kantoi:
Ni ada beberapa part yang aku rasa ianya ada merosakkan filem ni. Iyalah, walaupun kita ni manusia yang tak semuanya perfek, tapi kalau ditekankan benda2 camni barulah kita dapat kualiti filem kita mencapai ke next level.

Teksi: Ada ke teksi yang bunyinya cam EVO @ Skyline? Tahu la yang bawak tu tokan, tapi tu bukan teksi si tokan sampai boleh bunyi berubah tetiba.

Iklan: Aku tahu, Julie jenama biskut tu banyak tabur sen untuk filem ni, tapi aku rasa terlalu banyak iklan Julie dalam filem ni. Kekadang aku rasa cam tertekan jer bila hampir setiap 15 minit ada jenama tu terpampang. Nak bodek pun agak2 la wei, rosak filem kau wei!!

Grafik: Wah... jangan ingat takda grafik, ada siot, lagi masa part end-up kejar mengejar dari sungai yang aku cakap tadi tu. Kekantoian adalah pada kualiti gambar yang tetiba jer berubah, aiseh... masa tu filem rosak kot.

Dahlah, panjang lebar lak aku membebel kali ni. Cukuplah takat ni, korang aku sarankan tengok dulu filem ni, kalau best tengok lagi, kalau tak tahu nak cakap apa, meh tinggalkan komen kat sini. Kita kongsi ramai2.. ingat pesan aku, jangan dengar cakap orang, tengok dulu. Ni tak tengok lagi tapi nak kondem komen orang, apa hasil!!!


RATING: 3/10

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

Rock Menjadi Mamat Khalid

ROCK Mamat Khalid Menjadi Ke?

Ishk... aku memang tak tahu langsung akan adanya filem yang bertajuk "Rock" arahan Mamat Khalid ni. Bila dapat je invitation, tetiba jer rasa cam semangat nak tengok, padahal jalan cerita pun aku tak tahu lagi camna, mungkin power ada pada nama pengarahnya kot (ewahh). Sebelum nak gi screening, sempat gak aku baca sinopsis cerita ni dulu, ishk... lagi berkobar siot nak tengok.

Cerita ni kononnya pasal band Rock yang cuba nak jadi glamer & ianya 80-an. Erm... aku ngan kawan2 duk pikir berjaya ke filem ni nanti? Lagi2 bila tengok senarai pelakon memang meragukan. Yer la... Hasnol ngan Que jadi rockers? Tu la hakikatnya beb!!! Aku ngan kawan2 aku yang selama ni duk tabik ngan arahan drama brader Mamat, kini nak tabik pulak kat filem terbaru dia ni (jangan compare ngan Lang Buana tu haa!!). Dia bukan sahaja berjaya hidupkan suasana 80-an (walaupun tak perfek), era Rock & gaya rockers tempatan zaman tu hampir turut berjaya gak.

Jalan cerita aku malas nak cerita, biasalah... pasal perjuangan untuk mengejar cita2, samada berjaya @ tak, itu jer la yang boleh dikupas pun. Tapi yang melemahkan adalah PERJALANAN jalan cerita tu agak menyeleweng daripada perasaan berkobar menonton. Untuk permulaan 30 minit pertama filem ni, aku agak enjoy habis dengan gelagat lawak & jalan cerita yang tak disangka. Mana taknya, bagi orang yang pernah lalui zaman 80-an sure ketawa & flashback ngan apa yang pernah dilalui adalah sama ngan realitinya. Tapi lepas 30 minit tu, aku ngan kawan2 yang menonton sama dah mula menguap & gelak pun dah tak besar, paling koman senyum sinis jer. Terlalu banyak scene yang tak patut dirakam terlalu lama, contohnya bab persembahan Battle Of The Band yang langsung tak menarik & tak kelakar langsung. Lagi, terlalu banyak scene klip video yang siap ngan lagu penuh. Aiseh bro, nak tengok filem la, bukan nak tengok MTV. Cukup2lah peringkat awal dah buat orang gelak, takkan nak repeat benda yang sama berulang kali (walaupun berlainan aksi). Pastu ada la lagi beberapa part yang cam tak perlu nak buat & tak penting, contoh kemunculan cameo yang tak beberapa menjadi & tak cukup kuat untuk menggukuhkan filem ni.


Aku sepatutnya nak tanya brader Mamat, apa sebab dia mendatarkan cerita yang pada mula punya la klimaks gila baban. Aku rasa mesti ada sebab yang boleh dia jawab, tapi apa kan daya, makanan yang dihidangkan masa lepas show lebih menarik minat aku daripada bertanya. Pada mulanya aku nak puji yang brader Mamat ni agak peka dalam penghasilan era 80-an daripada terkantoi, tapi member aku cakap still ada part kantoi bila tetiba terpacul lak keter Kancil. Ishk... rugi tul aku tak perasan part tu. Walaupun camna, aku tetap nak puji la, sebab daripada pakaian ngan props yang digunakan still dikategorikan sebagai old skool. Pujian juga nak aku humban kat pelakon2 yang betul2 berjaya menghidupkan wataknya, cam Que Haidar, Sofi Jikan & Khir Rahman, cara percakapan & gaya memang menampakkan yang diorang ni cam Rockers yang sebenar. Tapi lain lak pada pelakon utamanya; Hasnol Rahmat, dia memang pandai menghayati watak tapi aku tetap tak nampak ada ciri2 Rockers yang ada pada dia. Tu la antara faktor yang aku rasa watak dia bawak tu cam gagal sikit.

Anyway, aku cakap ni bukan nak kata filem tak best langsung, cuma kalau apa yang aku cakap tu diambil berat, aku rasa filem ni leh setanding ngan filem "Almost Famous" (hahahahaha!!!, oklah, kalau tak dapat setanding banyak pun, serpihan bau2 kentut pun jadilah!). Tahniah buat brader Mamat kerana berusaha untuk mencipta perubahan kat filem tempatan. Bagi yang membesar era 80-an & meminati irama Rock Kapak tempatan, aku cadangkan gi tengok.

p/s: Aku suka poster filem ni, rasanya ada berapa banyak jer poster filem tempatan yang cam gini yek? Yer la, tak perlu nak exposed muka pelakon utama besar2. Tak gitu?

Rate: 3\5

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

Selamat Berhari Raya

Selamat Hari Raya


Memang sejak beberapa bulan (lagi2 bila balik dari Sweden) ni aku sibuk + malas nak membebel, kerja melambak, menimbun & berganda menambahkan kemalasan tahap gaban aku. Insyallah lepas raya ni, kalau ada benda menarik aku sambung membebel kat korang semua.


Jadi sempena nak masuk bulan baik ni, aku ucapkan selamat Hari Raya pada kawan2 yang mengunjungi blog yang tak seberapa ni. Minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kalau ada pada sesiapa yang tersinggung @ benci @ menyampah akan penulisan gila aku ni.

Selamat Hari Raya Aidil Fitri

p/s: Pada yang memandu, jangan beranganlah korang nak jadi A1 driver cam Alex Yoong tu. Mamat tu bawak laju2 pun dapat corot, inikan pulak korang yang takat bawak kat jalan Malaysia ni. Tapi kalau teringin nak jadi cam papan tanda AWAS tu, cuba2lah yek... tapi pastikan korang jadi sorang2, jangan babitkan oran lain lak.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

Gol & Gincu vs. Legally Blonde


Gol & Gincu vs. Legally Blonde?

Memula sekali, aku nak mintakkkk maaaafff kat sesiapa yang terasa apabila baca bebelan aku. Pada mulanya aku cam x-cited nak tengok filem pertama Rafidah Abdulllah, pengacara 3R tu. Yer la, korang pun tahukan minah tu grad mana, tu yang terasa cam bangga bila jadi antara orang terawal tengok filem ni. Tapi bila dah habis jer tengok, terasa cam menyersal pun ada gak, mana taknya, sikitlah awal aku keluar semata2 taknak miss (konon2 la).

Oklah, apa yang aku boleh cakap filem ni boleh aku katakan yang ia merupakan filem "Legally Blonde" melayu. Korang tahu kan filem omputih tu berkisarkan awek blonde yang cuba jadi lawyer (walaupun still blonde) setelah kena dumbed ngan balak dia? Sama gaklah kisah filem "Gol & Gincu" ni. Cuma yang beza, dia tak jadi lawyer (sebab konon2 nak wat cam masuk akal la kot), dia jadi footballer (still tak masuk akal pada pandangan aku, benci ahhh!!!). Jadi footballer yang aku cakap ni, bukan yang main kat padang tu, tapi sebenarnya Futsal jer. Ek eleh.... lagi la poyo!! Opss!!! Sorry yekk!!! Jadi dia join sebab nak amik hati balak dia balik la ni, & samping tu kalau dah ada heroin, sure la ada lawannya yang dah pun jadi awek baru pada balaknya tu. Arghhh... storyline flatttttttttttttttttttttttttt!!!!!! Dah boleh agak siottt!!!

Senang citer filem ni terlalu girlie buat aku, & terdapat banyakkkkkk sangat unsur2 "3R". Hey, nak mintak tambah kontrak lagi ke? hehehe!!! Haaa.. lupa lak aku, kalau korang tengok filem ni, banyak info cam "cara2 untuk menghantar & menerima SMS @ MMS anda". Maklomlah, Hotlink sponsor la katakan. Yang tu, bagi aku terlalu sam... err.. malas ahh sebut. Dari plot lain yang aku nampak, terdapat gak sikit2 plot "Bendid Like Beckham" terselit dalam filem ni. So cam yang korang tahu, akhir filem ni musti si Heroin akan jatuh cinta ngan mamat lain yang duk syok kat dia dalam diam. Frust aaaa... aku ingat ada something kelainan yang nak diberikan dalam industri filem kita, tapi malangnya kenapalah mesti ada unsur fotostate filem luar lagi.

Pengarah, Bernard ChaulyTapi aku nak kasi tepukan gak la kat brader pengarah filem ni; Bernard Chauly. Dari segi angle, sinematografi yang dibuat membuatkan aku tak jadi nak tido kat panggung. Yer la... kurang2 ada benda yang aku boleh tengok, kan akhir jalan cerita dah boleh agak. Puji ni bukan nak cover line apa yang aku cakap ni, tapi aku suka apa yang aku nampak. Korang ntah la... kena tengok la sendiri.

Jadi kalau tak puas hati apa aku cakap, tapi tak tengok sendiri filem ni apalah hasilnya kan?



Filem ni dilakonkan oleh:

Nur Fazura - Putri (heroin blonde yang makan belacan)
Ashraf Sinclair - Eddy (mamat ni still xnampak natural bila berlakon)
Sazzy Falak - Shasha (musuh heroin yang try so hard nak jadi minah saleh. Sorry Roy!!)
Mohd. Pierre Andre - Reza (anak Khatijah Tan yang aku tak nampak masa lagi depan dia sebagai pelakon. So soft la bro)
Melissa Maureen - Mia (cute, er... cute.. err.. cute ahh!!!)
Rafidah Abdullah - Zie (coach bola diorang yang dia sendiri main cam hampeh)
Sharifah Amani - Jijie (er.. cute gak... hehehe)
Kartini K.A. - Sarah (tukang selitkan slot 3R dalam filem ni)
Zarina AF2 - Dayang (dia ni kalau takda pun takpa kot)
Anding AF2 - Fiq (lagiii la takpa!!!!)

p/s: aku harap Rafidah akan buat 10 x better than this, sebab aku tahu dia boleh. Harap2 lah!


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

Jelajah Bidor, Perak

Jelajah Bidor, Perak

Wah, sepatutnya aku post benda ni last week lagi, tapi maklom la aku kan 'tak busy habis'. Dat day, memang best gila betul dapat road trip bersama kawan2 office, gila korang... boleh kira ngan taik hidung berapa kali jer dapat peluang macam ni. Kalau dulu aku n da geng kasi gegar sama Puspa punya wedding kat Melaka, kali ni giliran Bidor, Perak lak, di rumah Izlin. Yang menariknya kedua2 wedding ni merupakan ex & Sub-Editor aku, ishk... cam mejik kan? Hahaha.. poyo!!!

Antara umat yang join sekaki, tak la ramai, hanya ada 2 kereta & setiap kereta ada 4 umat kesemuanya. Dalam kereta aku ada
Roy, Imran & Opie. Sepanjang perjalanan macam2 story keluar, maklom la, bila penulis sembang ngan penulis. Tapi paling yang aku ingat adalah topik "Siapakah Artis Tempatan Yang Paling Suka Untuk Tidur Bersama". Walaupun ini hanyalah fantasi & tidak ada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang mati, tapi nampaknya hanya Roy jer yang bolot semua artis yang aku bayangkan. Demm u Roy!!!

Lagi yang menarik sepanjang perjalanan kitorang menjadi antara orang terawal melihat proton Satria baru a.k.a. SRM kat on the road. Sempat gak aku ber-racing ngan kereta tu, ni semua sebab kawan2 aku nak sangat ambil gambar & video kereta tu. Masuk jer area kampung, aku dicucikan mata dengan keindahan pokok rambutan yang time tu tengah bergiat berbuah.

Sampai jer, ngam2 pengantin tengah berarak. Makan lak agak menarik, sebab pertama kali aku tengok lauk pauk kenduri kahwin ada sertakan sekali ikan bawal masak taucu & cencaluk. Maklom la, orang bandar, so cam sakai la sikit. Hahahaha!!!

Apa2 pun aku nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU buat Izlinda & Azwan. Artikel jangan lupa, kang terlebih dateline lak!!!

Gambar2 yang berkaitan dengan story ni:
Ni la SRM yang diperkatakan tu Jamy kontrol ayu sakai yang tak pernah tengok bunga manggar SRM lagi
pengantin Rock Aku, Jamy, Kamil & Zafer Imran, Opie, Bart & kamil sekali lagi menyibuk kalau la aku curi rambutan ni kan best Tolong menolong membawa 'berkat' pulang Bart, sakai Johor
p/s: Klik gambar untuk melihat saiz yang lebih besar!!!

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

Komik Bacaan Aku?

Komik Bacaan Aku?

Orait, ni aku nak jawab soalan brader kat shoutbox tu... bukan taknak jawab sana cuma ni cam kasi idea untuk post blog. Hahahaha.. Thanks bro!!
Ermm... memang aku ada baca komik US, tapi bukan tu jer, sebenarnya banyak lagi komik yang duk aku mengadap, baik keluaran company aku sendiri. Tapi aku bukanlah mamat hardcore yang sanggup keluar duit beli komik US nun, mahal beb... kalau takat komik tempatan tu mampu lagi la kot.


Ok... skang ni aku tengah duk feeling dengan komik ULTRA. Well, nak cerita apa kisahnya pun, aku lum khatam lagi, nanti2 kalau aku rajin aku kasi la tau. Memula sekali aku mula minat komik ni adalah pada artworknya yang simple & permainan warna yang lembut. Ni bukanlah aku cakap yang aku menolak komik yang penuh warna pancaroba tu, idak... tapi sesekali mensyahdukan mata dengan warna2 lembut apa salahnya kan? Lagi yang aku terhibur dengan jalan ceritanya yang mengenai superhero & disebalik kisah superhero ini.

Bayangkan kat dunia ni, ada agensi yang menguruskan perihal superhero yang ada. Yer la.... ala2 cam agensi model yang ada skang ni. Agensi ni la menguruskan akan apakah kes yang perlu disettlekan oleh superhero ni & populariti diorang baik dalam periklanan. Hahahaha... cam menarik jer kan. Tapi sebenarnya bukan cerita pasal agensi tu yang nak diketengahkan, tapi pasal minah yang punya power bernama Pearl Penalosa a.k.a Ultra & 2 lagi kawan baiknya. Macam2lah superhero yang nakal ni buat, cam dak pompuan biasa gak, cuma diorang ni ada tanggungjawab untuk menyelamatkan dunia. Poyo aahh!!! Diorang ada jumpa ngan tukang tilik di mana diorang diberitahu selepas 7 hari sorang akan mendapat durian runtuh (memang tengah musim kot, hehehe), sorang akan mendapat cinta sejati & sorang akan dapat kecelakaan. Adakah betul atau tak, aku sendiri belum habis baca, korang pun kena baca. Jadi, main point cerita ni, korang akan tahu apakah akan terjadi pada diorang setelah 7 hari berlalu.

Apa yang leh aku cakap, jalan cerita simple, senang nak faham, lukisan simple tapi menarik, tone warna yang tak memeningkan & yang penting sekali AWEK dalam ni semua seksi bangat!!! Tam!! Tamm!! TAMMM!!! Dialognya juga seakan hidup, memang style girl talk!! Ini gak membolehkan aku terbayang sekiranya ia difilemkan memang tak perlu nak ubah skripnya.

Kat bawah ni antara kandungan komik ni!!!


Note: Cover komik ini seakan cover untuk majalah!!



P/S:
Pelukis komik US dalam list aku.
1. Alex Ross
2. Michael Tuner
3. Jim Lee
4. Jae Lee

Kenapa 4? Sebab aku masih belum jumpa sapa yang boleh isi tempat ke-5 tu.

Penulis? Semua hebat!! Lagipun aku belum arif nak menilai penulisan orang. Kalau tak hebat, masakan diorang leh glamour.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

Anda Hero Filem Apa?

This one is for fun... meh tengok karakter superhero filem apakah korang akan jadi..
http://www.liquidgeneration.com/quiz/moviehero_quiz.asp


Aku dah cuba 4 kali, hasil yang aku dapat kat bawah ni...



Uwaaa... kenapa SPIDERMAN? Dammn... benci aaaa!!!

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

Fantastic 4




Fantastik ke Fantastic 4?

Hah... lagi munculnya sebuah filem yang diambil dari komik. Fenomena ni memang skang dah jadi cam penyakit berjangkitkat US sebab bukan ni jer, akan datang nanti akan banyak lagi filem komik yang akan korang nampak terpampang posternya kat dinding panggung nanti.

Berbalik dengan filem yang pada suatu ketika aku pernah menjadi pengikut setia kartunnya yang ditayangkan setiap pukul 5 petang. Pada mulanya, aku cam malas jer nak pergi tengok filem ni, al-maklumlah, ramai bebenor mamat power pasal movie kat opis aku ni (terutamanya si
Nazim Masnawi a.k.a. Roman Kodian) dah baca reviews tentang filem ni agak TERUK feedback-nya.

Well, setelah puas aku memaksa badan aku pergi tengok sendiri dengan mata aku, apa ayat yang boleh aku ungkap; "Boleh tahan gak filem ni". Mungkin ada yang setuju, mungkin gak ada yang kata aku poyo, hey... nak wat camna, aku bukan si MR. PERFEK yang arif bab filem ni.

Untuk jalan cerita, boleh dikira biasa & adakalanya menghiburkan la gak. Lagi2 dengan karakter Chris Evans sebagai Jimmy Storm a.k.a. Human Torch yang agak kerek & poyo (in a good way).
Aku rasa tak perlu la aku nak kasi tau jalan cerita mengenai apa kisahnya, yang pasti si jahat (pun ada power gak) akan melawan dengan di baik, tak kisahlah atas dasar apa sekalipun.

Terdapat beberapa part yang aku anggap ia seronok untuk ditonton bila scene macam mana setiap watak discover tentang perubahan yang ada pada diorang. Ada yang suka & ada yang membenci dengan diri sendiri (biasalah, korang tengoklah sapa yang paling buruk sekali tu). Efek lak, nak cakap perfek tak la gak, tapi aku kasi 2 ibu jari pada efek yang dibuat pada Human Torch. Kesan semasa dia mula transform nak jadi mamat api & kejar mengejar dengan puluru perpandu tu memang membuatkan ia hidup & mungkin lebih dari apa yang aku gambarkan melalui komik. Scene Mr. Fantastic (Ioan Gruffudd) ketika melilit Things (Michael Chiklis) juga agak sama seperti yang yang digambarkan dalam kartun mahupun komik. Sekali lagi efek Mr. Fantastic (yang pada mulanya aku benci pada karakter ni) menunjukkan powernya ketika menentang Doom (Julian McMahon), siap jadi cam kain siot... hahahaha.. tapi memang best ar part tu!!! Sebenarnya agak banyak gak la unsur komik tu tak tercemar, antaranya seperti mana Human Torch & Thing selalu bertengkar, sama gak dalam filem ni. Aku gak setuju ngan kawan aku yang watak Jessica Alba dalam filem superhero ni memang nampak pelik. Walaupun dia comel, aku tetap cakap tak best, sebab karakter yang dia bawak sebagai Invisible Woman tu memang tak kena langsung ngan dia. Kalau ikut komik, karakter tu memang agak matang atau dengan kata lain Roy; MILF. Tapi apa nak buat, dah dia jer yang paling top dalam filem tu, kira palaris la kot.

Watak sebenar dalam komik.

Yang tak menarik lak daripada pandangan aku. Hmm... mungkin sikit, tapi still boleh dikira perosak filem. Yang ketara adalah pada kostum Things. Ishkk.. mangkuk ni sepatutnya jadi batu, tapi apa yang aku nampak cam getah sekerap yang melekat2 kat badan dia... Cam geli pun ada. Walaupun cenggitu, karakter mamat yang agak suey & gampang ni baik daripada rupa mahupun pada al-kisahnya, ia tetap ada tarikannya. Euuuu!!!! Bab soundtrack lak aku rasa ada beberapa lagu yang tak dapat bawa aku untuk menikmati filem ni sangat. Ntah tetiba terasa macam ada tak kena dengan scene yang cuba diorang nak tunjukkan dengan lagu yang dimainkan. Mungkin kalau irama latar tu menarik sedikit sebanyak kita akan lebih teruja untuk menonton. Dak gitu?

Lagi 1 karakter yang aku tak beberapa berkenan; Dr. Doom. Ishkk... apalah yang sialnya dia ni sampai aku cam tak beberapa suka ngan dia. Mungkin 1 kerana kostum dia atau mungkin dengan pembawaan watak tu. Dah la muka mamat tu tak nampak jahat, pastu kejahatan yang dia buat pun agak lame... ala cam orang jahat lain gak, bunuh orang tu, orang ni, letupkan sana, rosakkan itu ini.. standard la tu. Tapi apa2 pun, tak cam orang jahat melayu kita yang sure ada muka pervert. Hahahaha!!!

Nak tahu gak ke spoiler citer ni? Haaa... spoilernya bila si hero menjadi pujaan ramai & si jahat kalah teruk. Hahahahaha... kalau aku tak cakap pun korang dah boleh tahu kot. So, untuk moral filem ni lak, 'Jangan benci orang yang muka & perangainya tak macam orang, kerana orang itulah yang akan menjadi penyelamat anda kelak'. Hahahahaha... memang lame!!!! Nasib aahh sapa yang baca ni kan!!!

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

Tersurat & Tersirat Daripada Ahli Fiqir

Tersurat & Tersirat Daripada Ahli Fiqir

Hari Ini Dalam Sejarah .:. Ahli Fiqir
Powder Records / Warner Music
Dengan bangganya aku menobatkan album yang patut dimiliki oleh seluruh umat yang pandai menghargai apa itu seni. Aku tahu, ramai yang dah maklom dengan single diorang sebelum ni; "Samseng" & "Angguk-angguk Geleng-geleng". Well hell yeah... dah tentu aku akan cakap ini merupakan album terbaik berbahasa Melayu yang pernah dengar sebelum ini. Baik dari segi Rapping, iramanya juga membuatkan aku kagum + salute habis kat diorang. Dengan lirik puitis yang sinis ni gak lah membuatkan aku terfikir & tercari2 maksud yang tersirat & tersurat. Elemen muzik yang digunakan juga bukan takat berbaur irama barat jer, terdapat elemen yang unik, tradisional & agak nusantara dalam beberapa lagunya, seperti lagu "Narapidana" yang terselit alunan Jawa pada lagunya. Sekali lagi aku nak salute sambil berdiri tegak dengan cara diorang menyampaikan lagu & lebih kepada Dayat a.k.a. Mawar Berduri yang bukan takat mampu ber-rapping dengan baik, malahan cara nyanyian juga patut diberi pujian & siap buat ombak kat dia. Cakera pujangga (CD) ini akan jadi bersinar kalau korang beli album ini yang original, percayalah... alunannya menikam cuping telinga korang!! Syabas Ahli Fiqir!!!

Jadi pada sesiapa yang dah beli & dah dengar album ni, rajin2kanlah diri tu untuk mengomen yekk!!!

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

Batman Begins!!


Sekali lagi, aku yang bergelar mamat kurang power ni nak kasi pendapat aku dalam filem BATMAN BEGINS yang baru jer aku tengok masa press preview pagi tadi. So, korang leh baca walaupun tak tengok lagi, tapi kalau nampak "SPOILER" kat bawah ni, korang leh stop baca. Terpulanglah yek!!!

Setelah aku berpuas hati ngan filem Star Wars bebaru ni, kini sekali lagi aku BERPUAS HATI gak ngan filem Batman ni. Terlalu banyak elemen yang best ada pada filem Batman kali lak. Maklom la, ni kan filem yang nak bawak kita semua tahu tentang kisah kewujudan Batman, maka terdapat unsur PERCAKAPAN yang banyak (penting ni) & ia tidak sama sekali sesuai (rasanya la) untuk kanak2 untuk menonton. Aku cakap camni sebab korang tahu kan, bebudak (orang tua pun ada gak spesis cenggini) mesti nak tengok lebih superhero ni dari karakter si Bruce Wayne tu (sebelum jadi Batman). Tapi walau bagaimana pun, tentang perihal macam mana si hero cenggitu, cenggini, akan terjawab kesemuanya setelah korang habis tengok filem ni.

Selain babak menarik seperti mengetahui camna mamat Bruce Wayne ni boleh jadi Batman, kita gak leh tahu lebih detail camna sebagai seorang manusia biasa dia boleh terbang, kuat & sebagainya. Yang aku suka, bab persoalan "camna ada kelawar duk selalu follow si mangkuk ni" dah pun terjawab. Semuanya adalah kerana barangan canggih yang ada pada dia. Dan aku gak baru tahu, Batman hanyalah tukang spray suit dia sendiri & tukang asah dia punya batterang jer, lain semua orang lain yang buat sebenarnya. Hahaha... kawan aku si Roy sure tak puas hati kalau aku cakap camni depan dia. Gotham City lak kali ni pun agak lagi best dari dulu, camna? Susah aku nak xplain, yang penting ia 1000 kali best dari Sungei Wang kot.

Dari sudut filem, memang dah sinonim kalau Batman sure lah kena DARK & rasanya ia memang akan menepati cita rasa peminat Batman, baik komik mahupun filem. Jadi pada sesiapa yang nak tengok muka Batman terang2an ala2 cam KULIAH CINTA, JANGAN HARAP LA... muka orang gaji dia jer la korang akan tengok camtuh.


Ini aku nak komen pasal yang negatif lak. BABAK FIGHT. Ishk... naik berpinau mata aku duk nak perhatikan setiap adegan si hero membelasah penjahat. Dahlah filem gelap, angle lak terlalu dekat. So, mungkin gak ada yang terasa cam berserabut, tapi walaupun ada terdetik aku pun cam golongan camtu, tapi aku masih berpuas hati. Mana taknya, korang akan disajikan aksi Batman yang memperbodohkan geng jahat dengan kejap muncul sana, kejap kena tumbuk sini, kejap kena culik sambil bergayut & memacam ahh lagi. Kalau korang tengok part tu, tolong konsenterate, kalau tak rugi la. Ada gak scene terasa cam tengah tengok cerita WISHMASTER (bila pandangan Scarecrow terhadap Batman setelah terkena pukauan dia sendiri) & Resident Evil (pandangan Batman bila nampak orang awam dah nampak cam Zombie). Efek tu mungkin keterlaluan bagi aku, tapi kalau dah asyik mungkin benda remeh tu korang akan ignore. Ehek... kan Roy kan?

Pujian bukan patut pada pengarah jer (kira bebelan yang atas tu semua untuk pengarah la kan), pujian juga harus diberikan sama rata pada mamat yang jadi Batman; Christian Bale. Aku rasa dia ni juga harus diletakkan sebagai pelakon Batman yang paling berjaya & berkesan setelah Michael Keaton. Dari riak muka dia yang seram, penuh emosi, benci, poyo, semuanya menjadi. Cuma 1 jer aku harapkan pada akan datang (kalau la dia berlakon lagi), suh mamat ni jangan tergelak @ sengih. Sebabnya muka dia ni cam apa aku pun tak tahu, buruk bebenor kalau dia happpy. Ishk... gigi dia ada something wrong kot. Entahlah. Karakter lain pun aku nak kasi 2 ibu jari gak, contohnya cam Michael Caine yang jadi orang gaji setianya, Liam Neeson yang jadi guru camna nak jadi terre, Morgan Freeman yang kasi dia banyak gadget canggih, Cillian Murphy sebagai mamat jahat Scarecrow yang menakutkan (serius beb), Gary Oldman sebagai mamat polis yang paling aku suka sebab karakter mangkuk ni memang kewl habis & tak lupa gak pada si awek Tom Cruise; Katie Holmes. Overall, semua karakter dalam filem ni, aku suka. Cayalah, buat ombak kat diri diorang sendiri. Wosh!!!

Ending!!! SPOILER!!!!
Secara keseluruhan jalan cerita agak lancar & tersangatlah origin dari komik. Kegembiraan aku terpancar lagi2 dengan part ending bila kita dikejutkan @ lebih sedap aku cakap, 'kita ditipu' akan siapakah si Ra's Al Ghul yang sebenar. Part percintaan Bruce ngan kawan lamanya pun menyayat hati si Batman, maklomlah, dia kena rejek setelah tahu yang mamat ni dah jadi Batman (ek eleh... Loser gak ke dia ni? Ingatkan staff aku jer!!!). Kata2nya semasa berdepan dengan Bruce? Fuh... memang dramatik habis.
Lagi yang aku suka pada ending cerita ni bila Gordon (mamat polis tu la), menyampaikan berita pada Batman yang ada mamat jahat yang 'menyampaikan salam'nya pada dengan meninggalkan 'name card' dia pada si hero. Korang nak tahu apa benda kad tu? Kad tu berupa daun terup yang tertera JOKER. Arghhh... gila ahh!!! Kena tengok lagi nih!!! Demm...

Nak review lebih best pasal filem ni, nantikan ulasan Nazim Masnawi a.k.a Roman Kodian(konpim ahh dia akan review filem ni, sebab rabu ni dia baru nak tengok!!! Sian kau yekk!!).

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

Mei De Fos B Wit Yu!!! Khohh.. khohh.. kohhh!!

Arini, dengan bangganya aku bersama beberapa rakan office, gi tengok screening STAR WARS : Episode 3. Fuh... punya la xcited toksah citer, tak tahu la kawan2 aku camna.

Aku tak kira apa orang lain cakap pasal filem baru Lucas ni. Bagi aku, ini memang antara filem yang terbaik pernah aku tengok dia arah sesebelum (aku sebut ANTARA ok). Kalau bandingkan ngan episode 2, aku rasa ni lebih baik, jadi kalau sesiap taknak terasa SPOILER, jangan baca aku punya blog ni. Dah nama pun bebel, huhhuhuhu!!!

Aku citer scene pertama yg aku kagum, Lucas kali ni berani buat pembaharuan tentang opening scene dia dalam filem star wars. Bermula dengan 2 buah spaceship yang terbang cam orang gila, sikit demi sedikit korang disajikan dengan scene tembak menembak diangkasa yang paling banyak dalam era STAR WARS. Aksi mencilok toksah cakap la, memang feel biasa. Scene ni, aku rasa cam nanggis siot, memang feel. Kalau aku tak citer pun, dah tentu korang tahu, pastilah kaum hero menang dak gitu. Dahla baru permulaan takkan nak tunjuk hero tak power pulak. Dalam part ni, ada scene anai2 versi robot yang kerjanya lebih kurang cam robot Sentinel dalam filem Matrix (kalau tak silap la), duk berusaha menjahanamkan kapal OBI masa depa duk sedap berperang. Apa2 pun dalam mission ni, Anakin la heronya, OBI? HMMMmm.. hampeh.. huhuhuhuu. Jadi, untuk menyelamatkan tok gurunya, SILALAH TEMBAK KAPAL DIA. So, bayangkan jer sendiri yek.

NOTE: Korang nampak 2 lampu ekzos merah kapal tu? Yang depan OBI bawak, belakang ANI yang bawak. Lain2 aku tak pasti!!

Scene lain yang aku nak cakap aku kagum fighting scene antara Count Doku ngan Anakin & OBI, memang nampak lain & agresif semacam. Tapi part yang boringnya, tetiba lak cam senang jer si mangkuk Doku tu kiok. Mungkin sebab dah terlalu agresif tulah membuatkan diorang mempercepatkan ending dia kot. Ntah la, part ni korang kena nilaikan sendiri, yang penting seperti biasa, Anakin sekali lagi jadi hero. Dalam part ni, apa yang aku tak puas hati, bila OBI dah kena hempap ngan benda bagak apa ntah, tapi dia hanya takat pengsan jer. Aku rasa benda yang hempap dia tu punya kesan paling koman mau retak tebu kaki dia, tapi nak buat camna kan, dah nama pun JEDI. Barang Baikk kottt!!! Huhuhuhu!!!

NOTE: Adegan penyembelihan kepala DOKU bermula!!


Dialog 1: OBI:Kau amik 1, aku amik 1.
Dialog 2: ANAKIN:Yer la tu, masuk ni nak dekat 10 kali aku kena selamatkan kau!!

Orait, korang semua tahukan yang Anakin akan jadi Darth Vader? Kalau tak tahu, baik korang masuk pala dalam lobang jamban jer la wei!!! Ok, pada yang tahu tu, meh tumpukan pada bebelan aku ni. Sebab musibab mangkuk ni turn ke Dark Side memang agak menghampakan aku, ni antara senarainya;
1. Dia hangin sebab ingat semua JEDI COUNCIL duk nak pulau kan dia (ek eleh... hero emo).
2. Dia tak boleh jadi MASTER masa kat COUNCIL tu (bebudak mana leh lawan tokey, si Yoda tu jangan kira aaa.. dia tu bantut, bukan budak kecik).

Dialog 1: Yoda:Benci tul aku ngan si ANI tu, dia ingat aku ni adik dia agaknya!!!
Dialog 2: Windu & OBI:Er... yerr... gulp..eh tengok sana tu!! Lalalala!!!!

3. Ni sebab utama, bila ANI dapat mimpi @ bayangan masa depan (dia tak tahu yang ni), isteri dia yang comel tu bakal mati bila lahirkan anak. So, sebab penat duk memikirkan camna nak cari jalan untuk settle, muncul ayat2 power berbaur anasir jahat yang kononnya kuasa DARK SIDE boleh ubah semua tu. Huh... memang la boleh, boleh blahh!!!

NOTE: Dengan senyuman manja nilah membuatkan ANI cair duk termakan buah dia, eh silap.. termakan pujuk dia.

Bila dah termakan pujuk, apa lagi, Sidious pun meneruskan rancangan dia untuk menindas kaum JEDI. Masa ni, baru korang semua tahu yang sebenarnya plan ni dah disusun baik punya. Semua Clone Trooper tu dah tahu yang depa akan memberontak & hanya mendengar kata2 pujangga si Sidious jer. So korang akan dilayan dengan bunyi soundtrack yang menyayat hati & ditambah plak ngan adegan JEDI dibunuh sorang demi sorang. Oh ya... lupa lak nak kasi tau, punca Windu mati adalah sebab ANI la, dia siap potong tangan mamat tu siot. Apa lagi, Sidious sambung kasi karan sampai nunnnn jauh JEDI hitam tu terpelanting. Siannnn!!!!


Perang sebelum tu memang tak kunjung hebat, mana taknya kaum Wookie pun joint perang sama. Tapi kan, aku terasa cam tertipu betul part ni. Masa memula dapat news yang kaum Wookie ngan Chewbaca ada, aku dah terbayangkan sure syok gila scene tu. Tapi punyalah bagero, aku tak habis kurik hidung aleh2 dapat tau semua Wookie dah mampus. Pastu tak tahu apa jadi, mati ke semua, tinggal sapa ke... bodoh ah kau Lucas, camna part ni kau lupa.

Dialog : Wookie:Oiii Lucas... apsal scene kami pendek je, penat aarr make-up camni!!! Kami nak masuk wayang lagiii!!!!


NOTE: Ni la scene terakhir yang korang dapat tengok Wookie, ntah apa jadi lepas tu haram tak tau pun.

Lagi scene yang paling aku tunggu, dah tentunya pada Jeneral Grevious. Aku dah baca pasal asal usul mamat ni, so dah pasti aku terbayang bertapa hebatnya dia akan membunuh semua kaum JEDI tu nanti. Sekali lagi scene tu hanyalah akan wujud sekiranya aku yang jadi pengarah. Takda langsung beb!!! Yang ada hanyalah pergaduhan ngan OBI & kesudahannya, OBI menang tanpa bantuan ANI kali ni. Tapi aku ngaku, agak terhibur jugaklah bila tenguk mangkuk robot separuh alien ni memainkan 4 lightsaber dia. Paling kelakar, ada ke racing moto ngan binatang. Aduh!!! Susah aku nak kasi tau korang part ni, tengok jer la nanti.



Scene fight ngan lightsaber paling lama dalam sejarah dah pun terjadi. Bila scene anak murid berentap habis2an dengan tok gurunya; OBI. Dari lawan dalam bilik, sampailah bergasak sampai kat luar. Memang feel perabis!! Aku touching sikit bila lepas kaki ANI dipotong, OBI meluahkan perasaannya. Nampak sangat yang OBI memang takda rasa nak selamatkan ANI pun. Kalau selamatkan, mana nak muncul Darth Vader bertopeng la plak kan?



Secara keseluruhan, aku agak puas hatilah dengan citer ni. Ni aku anggap sebagai orang biasa haaa... bukan, sebagai fan boys STAR WARS. Pada pandangan aku, ni ada beberapa perkara yang aku rasa, benda baru, pelik, tak best dalam filem kali ni.

1. Aksi Droid tentera Trade Federation kali ni agak kelakar. Banyak bunyi, atau ayat kelakar yang korang boleh dengar. Aku rasa, dah macam bukan askar lak, rasa cam badut besi la plak.
2. Kalau dulu R2D2, nampak cam lembab jer. Kali ni, nampak cam agresif sikit. Aksi dia pun kali agak kelakar. & yang bestnya, wat pertama kalinya korang akan tengok R2D2 ada scene fight. Siap kena sepak lak lagi lepas tu.
3. Yoda, yang kita tahu makhluk yang kewl. Ada 1 part, tengah dia duk berangan memikirkan pasal ANI, tertiba terkujat & hampir kena tembak. Part ni pun aku rasa belum pernah kita tengok seorang MASTER yang menggelabah.
4. Suasana kali ni, agak gelap berbanding filem2 sesebelum. Mungkin nak bagi kita feel penukaran seseorang hero bertukar ke Dark Side.
5. Kaum Wookie ni dah di war2 sebagai karakter siri patutnya menjadi lebih besar dari apa yang dah terjadi. Aku pelik betul, kenapalah scene Wookie tu sikit sangat sedangkan diorang promo pasal kaum tu bukan main lagi. Ishkk!!!
5. Pertama kali gak, korang akan dengar Darth Vader menjerit. Bayangkan jer la mamat bertopeng tu jerit, best ke dak agak2?
6. Cara matinya Jeneral Grevious pun, agak senang. Lebih kurang cam si Darth Maul gak. Bodoh ahh kau Lucas!!

Tu jer la yang aku ingat, nanti aku dah tengok 2nd time, aku update lagi kat korang.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

Syabas BH
Wahh... macam tak percaya jer aku nak post blog aku pasal anugerah yang berlangsung baru2 ni. Tapi hanya ni saja yang terlintas kat pala otak aku untuk merajinkan diri dalam arena post menge-post ni. Memang aku tak berani nak tipu diri aku sendiri pasal kepuasan hati aku pada acara yang agak sederhana gilang gemilangnya Anugerah Bintang Popular 2004 ni. Yer la... dari apa yang aku harapkan, sepatutnya Anugerah Sri Angkasa merupakan contoh pada anugerah lain tapi sayangnya tidak. Kan ke anugerah tu 'anugerah negara'?

Oklah... Sebab apa yek aku puas hati, mungkin sebab susunan nama pemenang yang naik atas pentas tu kot. Yer la... rasanya takda 1 pun artis yang naik amik anugerah tu membuatkan aku berdetik untuk mengeluh. Kalau ada pun, tu sebab duk atas kerusi yang agak tak best & terlalu lama. Kematu jubo oiittt... Hahahahaha!!

Gandingan kak Ogy ngan Salih Yaakob memang sempoi nak mati, lagi part joke pasal Mat Rempit tu, aku memang tak kontrol gelak. Tu la pukulan orang lama bila mengacarakan sesuatu majlis, memang sempoi. Lagi yang aku tabik bila ada jer ayat2 spontan yang keluar dari mulut diorang membuatkan orang tersenyum kambing. Antaranya, bila Kak Ogy cakap kan wakil CT; Zul "mintak maaf yek, takda ucapan sebab CT dah kasi Ucapan". Camtu la lebih kurang ayatnya.

Artis yang perform? Waahh.. tak yah citer beb, hampir kesemuanya aku layan enjoy. Walaupun artis yang nyanyi aku tak beberapa berkenan, tapi pedulik apa, janji enjoy beb. Lebih menghiburkan bila gandingan pelakon "Baik Punya Cilok"; Afdlin, A.C., Awie & Hans memang membuatkan aku teringin melihat persembahan tu buat kali ke-2. Macam tak caya jer yang Awie boleh ngam jer gandingan ni. Memang ada kamistri habis la!!!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Tapi kesian kat Reshmonu yang aku rasa, persembahan dia ni patut best jadi memalukan atas sebab mic yang tak bunyi. Sial aahh.... potong stim betul, kalau aku mahu aku sepak mamat sound engineer dengan rambut conrow tu. Hahahaha.. baru dia rasa... Tapi syabas aku ucapkan kat mamat ni, sebab dia still slumber carry-on show tu walaupun hanya dia sorang jer dengar sora dia. Huhuhuhuhu!!!

Masa diorang announce CT dapat anugerah tu, aku langsung tak rasa terkejut. Ala... dah boleh rasa la, yang orang semua duk sibuk sikit² wish tahniah la.. apa la.. tu la... memacam ah... dah rezeki dia, takkan nak jeles lak, alhamdullilah la patutnya sebab bertambah kaya la anak melayu sorang ni.

Sebenarnya rasa best gak kalau tengok live ni, sebab banyak benda gak korang tak tahu & tak dapat tengok. Antaranya, masa korang tengah duk layan kencing masa iklan @ tengah tengok muka Ning yang berulang² kali tu, aku ngan penonton lain dihidangkan dengan lawak pendek. Ali Mamak ngan Abon membuat lawak yang aku rasa, semuanya spontan. Sempoi & memang kelakar.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Apa yang aku dengar, korang gak tak dapat tengok habis persembahan Kembara kan? Ishk... kesian... kan dah rugi 1 lagi show, bukan senang nak tengok orang2 tua tu perform. Hahahaha..
Total majlis ni aku kasi 4 bintang per 5 (standard Malaysia punya award haaa...). Daaa!!!

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

Ni Memang Banyak Kena Mengena Pasal Aku
SCORPIO MAN
A man with a foggy clouds over him. He is sensitive and easily hurt and always feels lonely. He does not trust anyone but himself. Sounding so negative, but he has an amazingly charisma. He is a compassionate man . He absorbs other people sentimental feeling and pain.
He is a good psychiatrist and he could understand complex and confused feeling. He has a hidden power that he could use it to make things happen and do things well. He does not like people who never try to help themselves before asking other people for favors. He is the type of guy who mostly achieved his goal in life. Once he sets his mind for something, he will put all his energy and efforts in it , whether or not it is a small matter or a big project. One of the most success man in all the Zodiac.
He is a very patient man and can waits for years to reach his goal. He hates thin feeling and weak determinations. He can not retreat or rest for long, for he thinks life has more questions and more answer to be searched.
If he is in love, you will get plenty of love from him, sometimes may be too much than you have asked for. He is serious about love and relationship and will not waste time with someone he does not love whether how pretty she is.
He hardly makes mistake. He could tell if you have any bad thought, and will not hesitate to tell you so. If you do not like straight forward sincere man, then pack your bag now. If you are an over sensitive person, try not to ask for his comments. He will tell you the truth, even you might not be able to take it. Example, if you ask him if you are fat (and you are fat), he will say "yes, as big as a balloon". He makes such comments because he cares for you, so do something about your weight and do not get up set with him.
If he says "you look pretty today", you can be proud because he will not say such think just to please you if he does not really mean it. There will be both kind of people, those who like him and those who hate him. If you are in love this guy, be strong and belief in your decision, do not be vulnerable. He remembers all his anger and will wait for his pay back time.
He is very serious about your promise, do not promise something you could not keep. He loves his friends and will do anything for his close friends. He likes you to take care of him, but not in front of his friend. He is a complex man and you will never understand what he means if you do not really know him. He is happy to know he is a complex figure. When he is thinking or when he needs his privacy, you should give him some space.
He memorize everything well. You may say something that you already forgotten, but he will remember every words. He wants to be respected and admired and at the same time he does not like people to have power over him.
When he falls in love, he really falls deep. A man in this Zodiac once in love, he will be sweeter than sugar. He does not like a plain and simple woman. A complex woman's mind is his venture. Always be interesting and able to talk to him about every things in any subjects. He does not like a woman who sits around waiting for his call.
Its true!!! Damn i so good!!!!

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

AKU KEMBALI KE?

Setelah betapa lamanya aku tak bukak blog ni, kini ntah kenapa aku tetiba teringin nak teruskan bebelan aku.. mungkin sebab aku terklik 1 per 1 blog kawan2 aku ni. Ntahlah... Sebenarnya bukan apa, aku ni jenis yang agak pemalas la gak nak menaip merapu meraban ni (kecuali terpaksa 'menaip'), tu la pasal aku cam letih jer nak sambung blog aku ni. Tapi bila termenung & p.k 2 3 4 5 kali, tetiba timbul lak suara² kat koklea aku sambil cakap "Nama pun dah blog, kalau malas nak menaip bukanlah blog namanya" (baca dengan nada pak Hamid Gurkha dalam iklan radio Tongkat Ali).

Tapi kalau p.k balik, adakah sebab USIA menjadikan aku malas nak menaip seperti kawan² aku ni!! Aku bukanlah tua sangat, nak ikutkan tua bapa hari jer dengan NAZIM MASNAWI (betul ke aku eja ni?). Ada orang cakap, kalau kita meningkat usia kita akan jadi pelupa, sensetip, kulit berkedut, rambut beruban & lain2. Tapi aku takda pun suma2 tu, TAK MUNGKIN kot! Ahh... malaslah aku nak sambung, korang jer la buat blog.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati
Lazada Malaysia

Popular Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mohon LIKE