Archives

England oh England

 England oh England

Walaupun dah nak masuk pusingan kedua, baru kini aku berpeluang nak update sikit pasal World Cup. Aku taknak cerita pasal team2 lain, nak nak yang dah tunduk pada team bawah anjing (underdog). Sebut pasal bawah anjing, aku antara jutaan peminat yang kecewa bila kemeriahan WC tahun ni dengan keputusan upset. Ni termasuklah team sanjungan ku; England. Adeh, pening tul kalau memikirkannya, walaupun aku masih boleh menepis dengan tenang & tak amik hati langsung dengan kritikan berbaur kutukkan. Well, memang ada banyak betulnya orang yang mengata aku kat FB berkaitan Rooney jaga kaki ah, Capello nyanyuk ah, Gerrard & Lampard tak serasi ah & macam2 lagi. Walaupun diorang ni kutuk team aku gila2, tapi aku tahu diorang adalah peminat tegar BPL. Tu lantak korang. Tapi apa yang jelas aku nampak, dah 2 game kat WC, nampak sangat diorang ni main untuk individu, bukan sepasukan. Ngan hantaran cam taik, tak support member, memang tak ke mana ah. Aku bukannya harapkan England pegang cup pun tahun ni, paling tidak masuk ah ke suku akhir, tu dah cukup aku gembira. Harapnya, malam penentuan ni, diorang tak masuk air. Nak nak Rooney yang umpama sayang kasut calar, tau ah kasut baru, bukan ko beli pun setan! Walau camnapun, aku kena bersedia untuk di bahan oleh rakan2 ku sekiranya 3 singa ini masuk kandang. Namun untuk pengetahuan, aku tetap setia seperti mana aku setia pada Newcastle United walaupun tersungkur, kami pasti bangkit!

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

A-Team, memang filem A tahun ini.

A-Team, memang filem A tahun ini. 

Ok... aku baru dapat tengok filem ni masa preview semalam...

Apa yang boleh aku katakan, bagi yang pernah menghayati siri TV A-Team ni,
ANDA HARUS TONTON.

Kalau berdasarkan trailer, mind set aku memang tak meletakkan harapan tinggi, selain ingin mendengar lagu tema dia berkumandang di layar je. Agak mengejutkan dari mula penceritaan dah kasi impak untuk aku tersenyum riang di mana penemuan diorang yang tak terlalu dragging meleret untuk semua watak yang ada. Selepas 20 minit berlalu, ingatkan nak mula melabuhkan klimaks cerita ni akan menurun, tapi sah2 aku salah lagi, pengarah memang pandai membuatkan aku terus berhibur sampai ke akhir filem ni rupanya.

Dari segi barisan pelakon, kita semua sedia maklum yang Liam Neeson memang selalu sangat memegang watak sebagai guru, mentor & ketua. Well kali ni, dia menjadi ketua yang juga sebagai perancang yang berjaya. Dengan senyuman berselitkan curut, aku rasa watak dia sebagai Hannibal memang berjaya.

Untuk Bradley Cooper yang bawak Face lak, juga asalnya aku cakap dia xcukup jambu utk karakter ni. Pun begitu tekaan aku meleset gak bila dia sebenarnya sangat bijak membawa watak prince charming-nya walaupun dikeadaan terdesak.

Quinton 'Rampage' Jackson yang bawak watak B.A. Baracus, serius aku tak kenal gak dia ni, dengar2 dia pun dah masuk WWE gak, sama cam Mr. T, tapi lantak dia ah, dia yg nak sakit2 badan. Memang ramai cam xbeberapa suka akan mamat ni, sbb muka dia xcukup ganas ngan watak asal, tapi cara dia berkomunikasi dengan Van kesayangan & selalu bercakar ngan Murdock membuatkan karakter BA kembali hidup. Dan ada sebab yang perlu korang tengok kenapa dia tak cukup ganas dalam filem ni.

Siapa sangka Sharlto Copley mamat yang bawak watak Wikus dalam District 9 ni boleh menjadi sama gila dengan Murdock. Yer, dia sangat berbakat, memang kegilaan dia sama seperti Murdock yang asal. Dari segi percakapan, mahupun sewel dia bermain puppet melayan BA semuanya ada dalam filem ni.

Cerita dia agak simple, takdalah pasal nak salahkan pak Arab ke apa, tapi lebih pada konflik sesama sendiri. Dia punya lawak pun tak payah nak double meaning or berbunga2 baru kita nak faham. Memang lawak antara askar yang akan bermulut longkang kalau xkena dengan gayanya.
Elemen aksi siri TV terlalu banyak diorang tak lupakan, cuma biasa ah, zaman dah canggih kena ah ada efek canggih yang sedikit tak masuk akal. Tapi aku boleh jamin adegan tu akan disambung dengan suara penonton "woah!". Adegan van terbang2 pun banyak seperti mana yang kita biasa tengok kat TV dulu. Boleh dikatakan ianya filem penuh dengan aksi.

Uih.. dah banyak aku taip ni, cukup ah takat ni, kang terpacul lak spoiler kat sini.

Kesimpulannya, A-Team antara siri TV remake yang berjaya & aku harus menonton lagi utk perhatikan elemen yang aku tertinggal sebelum ni.
Tetetetee... te te teeee... tenenenene.. ne nene nee.. (lagi tema a-team).
 
SILA TONTON FILEM NI SAMPAI HABIS KREDIT, ADA FOOTAGE BEST UNTUK DI SAKSIKAN

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati
Lazada Malaysia

Popular Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mohon LIKE