Maleng, oh Maleng


Pada yang bukan berdarah Jawa, sure tak tahu apakah itu Maleng. Ya, aku memang seorang berdarah Jawa + Mamak, maka aku adalah JaMak. Sama cam Kieran hot.fm tu.
Ok, berbalik pada story Maleng tu adalah bermaksud pencuri. Pada 10hb aritu rumah aku di masukki maleng lahanat ni. Diorang ni kreatif, so dengan tenang je dia masuk ikut tingkap.
Kejadian ni berlaku bila Ibu aku keluar jam 10.30am ke 12.30pm. Pergh, 2 jam je wat keje, 3 rumah dia kejekan dalam waktu sesingkat tu.
Bila aku sampai, Ibu aku tak kasi usik barang yang dah disepah2kan tu, sebab polis belum datang amik gambar. (jangan tanya ah kul brapa baru diorg sampai).


Aku hanya boleh belek2 ngan mata kasar je, takleh nak belek2 apa yang hilang. Tapi walaupun begitu, ia dah cukup sadis, sebab sah2 aku nampak lapop aku dah hilang. Tak ckup tu, playstation pun dia rembat. Mangkuk tandas taknak lak dia rembat skali. Buduh!


Tapi mungkin ada hikmah, sebab kejadian berlaku di kala ibu ku keluar. Alhamdullilah.


Now tengah pening nak cari laptop baru lak, baru nak ada rezeki lebih, dah kena keluar balik. Sadis! Uhuk!



Habis di geledah
Punya la terrer



- Posted using BlogPress from my iPhone

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati